Sollicitatietraining

Arbeidsmarkt- & beroepsoriëntatie

Bij solliciteren komt veel kijken: solliciteren is  een combinatie van zelfkennis, presentatie, overtuigingskracht en voorbereiding. Hier helpen we je dan ook mee. Andere onderdelen die aan bod komen zijn het vinden van vacatures, het schrijven van sollicitatiebrieven en het opstellen van een Curriculum Vitae. Ook worden er sollicitatiegesprekken geoefend met elkaar. Dit alles wordt behandeld tijdens de training, bestaande uit 3 bijeenkomsten van 2 uur. De trainingsgroep bestaat uit maximaal 6 personen.

Computer training

Hoofddoel is iemand vaardig te maken om via de computer zelfstandig te kunnen solliciteren. Digitaal kunnen reageren, mensen zelf vertellen wat ze willen zonder hier een tussen partij voor te gebruiken. Als ze de zorg in willen  is er op administratief gebied nog meer individueel leren. Het doel is om alle digitale stappen op de arbeidsmarkt aangeleerd te krijgen.
Middels testen achterhalen waar (on)mogelijkheden en wensen liggen. We bieden hierin de volgende opties aan: Elementaire Beroepentest Meetpretentie: Door middel van deze test wordt bepaald welk werk op het niveau van lbo en sociale werkvoorziening het beste bij de cliënt past. Dit gebeurt op basis van zelfbeoordelingen door respondenten. Fundamentele Beroepentest Meetpretentie: Hiermee kan gezocht worden naar passend werk voor de cliënt met een opleiding van VMBO tot en met MBO-2. Ook dit gebeurt op basis van zelfbeoordelingen.

Ga terug